Анализ на евродепутатът Иво Христов, публикуван в 19min.bgснимка БулфотоМесец и половина след

...
 Анализ на евродепутатът Иво Христов, публикуван в 19min.bgснимка БулфотоМесец и половина след
Коментари Харесай

Евродепутат: Кабинетът прави сега, каквото президентът каза преди месец

 Анализ на евродепутатът Иво Христов, оповестен в 19min.bg

фотография Булфото

" Месец и половина след въвеждането на извънредно положение трябва да се опитаме да създадем разбор на обстановката, какъвто кабинетът пропусна да предложи.
Правителството бе насила от действителността да осъзнае и схване множеството от концепциите, които президентът застъпи в обръщението си от 3 април. В частност, потребността от разширено осъществяване на проби и достоверна статистика, от премислено връщане към дейния живот при съблюдаване на благоразумните ограничавания. Изпълнителната власт е на път да осъзнае и нуждата от преосмисляне на тактиката на домашна изолираност, която е използвана за рационално време, само че стопански и душевен непостижима в дълготраен проект. За страдание, злоупотребата със страха и политическият пиар като способ за ръководство доведоха до срив на доверието и последователно раздробяване на ограниченията за обществена изолираност в последните седмици. Това рискува да докара до растеж в разпространяването на вируса, който можеше да бъде избегнат, в случай че жителите бяха просвещавани, вместо да бъдат поставяни в непрекъснато поддържан стрес.
Някои спорни заповеди и решения внасяха комплициране. Какъв беше смисълът от КПП-тата, щом те не получиха заповед да спрат Великденското преселение? Отварянето на София в навечерието на Великденските празници и последвалото затваряне в среднощ внесе безпорядък и може да компрометира напъните от първия месец изолираност.

В обобщение: множеството ограничения бяха уместни, само че неефективно наложени, което сумарно може да нулира изгодите и да прояви отрицателното от всички тях: спряла стопанска система, растеж на разпространяването на вируса и съмнение в институциите.

Към момента не проличава ясна тактика за излизане от изключителното състояние. Нито безапелационна скица за подкрепяне на потърпевшите от рецесията, каквито създадоха другите европейски страни.
Относно парите за следкризисното възобновяване: разпоредбите за тяхното систематизиране би трябвало да бъдат детайлно закрепени в закон. Това са парите на българите и те не трябва да бъдат разпределяни с управнически решения в тесния кръг на държавното управление.
Социалните съображения в интервал на рецесия би трябвало да имат приоритет пред инфраструктурата.
По отношение на самостоятелното подкрепяне: заемите не са помощ.
Глобалната рецесия с ковид изисква стратегически решения.
Кабинетът би трябвало да вземе ограничения за застраховане на продоволствената сигурност на България. Затрудненият превоз и произвеждане ще доведат до дефицити на снабдяване в международен мащаб още в границите на идните месеци. Учени вещаят древен апетит в някои региони на света. В тези условия би трябвало да се основат задоволителни запаси от храни, които да бъдат изкупувани от българските селски стопани, с цел да остане ангажираният финансов запас в България.
Ценовата обстановка на пазара на нефт е удобна за попълване на стратегическите запаси на България. Наличните запаси могат да бъдат освободени като форма на подкрепяне на стопанската система.
Необходими са незабавни ограничения за избавяне на българския туризъм посредством преференции за българските туристи, които са единствената действителна клиентела в идните месеци. Това значи механизми за гарантиране на високи стандарти за хигиена и сигурност в хотелите, здравно узаконяване на туристите преди използването на туристически услуги (масово и налично тестване). Контактът с природата укрепва имунитета, който е главното ни самостоятелно оръжие против вируса. Туризмът е жизненоважен за националната стопанска система. Без него градове като Банско, Слънчев бряг, Созопол и Несебър са обречени. Който пръв преструктурира бранша, той ще оцелее. Други страни към този момент приспособяват туризма си към новите условия. Тук още веднъж би трябвало да се открият ясни, законови правила за систематизиране на помощите. Съществува действителен риск те да отидат у притежателите на къщи за посетители и околните до държавното управление предприемачи, което няма да остане неусетно за останалите артисти в сектора и ще породи напрежение.

Важно стратегическо начинание е усъвършенстването на образователния и изпитния развой онлайн, така че той да подсигурява пълноценно обучение (доколкото е възможно) и да не оставя нито един от учениците зад борда заради липса на техника или умения.
Разширяването на онлайн административните услуги, с оглед пълноценното действие на институциите и стопанската система в условия на сходни рецесии, които могат да ни връхлетят още веднъж. Днес плащаме цената на безпределно забавяното електронно държавно управление.
Да се организира разбор на имунизационната политика и да се влагат средства в научния и индустриалния капацитет в областта на имунната отбрана. Вирусите ще останат една от главните закани за сигурността на страната в идващите години и това постанова създаване на нов модел за ръководство на бъдещи рецесии, който да регистрира всички неточности от последния месец: финансовото и материалното застраховане на страната за спешни обстановки, потреблението на експертния капацитет и провеждането на премислена осведомителна политика. Извънредните брифинги са неприятен образец.
В институционален проект Народното събрание би трябвало да възобнови своята работа, с цел да упражнява предоставените му от Конституцията законодателни и контролни функционалности в интервала на икономическото възобновяване.
Създаденият Национален действен щаб следва строго да се придържа към предоставените му функционалности по битката с КОВИД19, с които се изчерпват неговите пълномощия. Радиационният декор не е измежду тях. Щабът не трябва да се трансформира в инструмент за властови пиар ", проучва евродепутатът Иво Христов.  

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР